Inga Marte gravid, bildet lånt fra Dagbladet

Politisk engasjement for fødende


SVs Inga Marte Thorkildsen er gravid i femte måned, og forteller til Dagbladet at hun føler seg heldig som får oppfølging på ABC, Ullevål. Hun vil at alle skal få mulighet til oppfølging av jordmor. Liv laga håper hun bruker erfaringene sine politisk.

Inga Marte har i flere år vært engasjert i «fødselspolitikk». I 2007 besøkte hun fødeavdelinger i Stockholm og Oslo og sa da til VG:

– Fødslene må i større grad skje på kvinnens premisser i stedet for på legenes, sier Thorkildsen. Hun mener utstrakt legebruk sykeliggjør det å føde.

Liv laga etterlyser engasjement fra flere politikere.

 

Engasjerte politikere?

Debatten gikk heftig under behandlingen av Stortingsmeldingen «En gledelig begivenhet». Likevel er det dessverre ikke mange politikere som er brennende engasjert i svangerskaps-, fødsels- og barselomsorgen, utover et par jordmødre på Stortinget.

Lokal- og regionspolitikere kommer på banen når deres lokale tilbud er truet, men skal vi få en bedring må flere jobbe på nasjonalt plan. Derfor er det bra flere politikere selv blir brukere av tjenestene. Kanskje en fødselsboom på Stortinget og i regjeringskvartalet hadde satt fortgang i sakene?

Politikere med engasjement for saken:

Tips gjerne om flere politikere i kommentarfeltet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *