Frykter gigantisk fødefabrikk

Sterke krefter jobber for å flytte fødeavdelingen ved Rikshospitalet til Ullevål, i løpet av to-tre år. Dette vil gi Oslos vordende foreldre et dårligere tilbud, skriver vi i en pressemelding.

Liv laga redd for gigantisk fødefabrikk

Sterke krefter jobber for å flytte fødeavdelingen ved Rikshospitalet til Ullevål, i løpet av to-tre år. Dette vil gi Oslos vordende foreldre et dårligere tilbud, frykter brukerorganisasjonen Liv laga.

Liv laga – organisasjons for svangerskaps-, fødsels og barselomsorg mener at kapasiteten i hovedstadsområdet er alt for lav og at kvaliteten derfor er for dårlig på både fødsels- og barselavdelinger.
– De ansatte gjør en kjempeinnsats, men de er for få og rekker ikke alt de burde. Det er for lite tid til omsorg, sier Ingeborg Altern Vedal, leder i Liv laga.
Nå frykter hun enda verre tilstander.
– Det er snart fem år siden føden på Aker ble nedlagt. Den hadde fornøyde brukere og ansatte. Nedleggelsen og den varslete befolkningsveksten førte til kaos i hovedstaden, men nedleggelsen har så vidt vi vet ikke blitt evaluert.

Altern Vedal er redd feilen nå blir gjentatt.
– Ullevål er det sykehuset vi får mest klager på, mens både brukere og ansatte stort sett er fornøyde med Rikshospitalet. Hvorfor legge ned en velfungerende avdeling og gjøre den store, som mange er misfornøyde med, enda større?

Liv laga mener at hastverk og kort tid vil føre til store problemer.
– Hvis en slik sammenslåing blir reell er det veldig viktig å først evaluere dagens situasjon og tidligere reformer, og det må skapes gode prosesser som ivaretar fagmiljøene og brukerne. Dette er umulig å rekke på to år, mener Altern Vedal.

Hun tror at det er mulig å få til et godt resultat.
– Hvis reformen skjer over lang tid og hvis målet er å heve kvaliteten og ikke spare mest mulig, kan én stor avdeling bety et bedre tilbud enn vi har i dag. Med god organisering, mange små underenheter og tid til omsorg vil brukerne få individuell behandling og føle seg trygge. Hvis ikke blir det bare en gigantisk fødefabrikk der vi føder på samlebånd, frykter hun.

Ta kontakt med Ingeborg Altern Vedal for mer informasjon, mobil 41 22 30 25

Lenker

Interne

Se våre nettsider ellers for bakgrunn om organisasjonen og situasjonen i Oslo.

Eksterne:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *