Ammehjelpens logo

Ikke sunt å amme?

Etter oppslag i NRK om at amming ikke har noen helseeffekt er mange forvirret.Vår søsterorganisasjon er ekspert på dette området, og vi ber mødre søke hjelp der. Ammehjelpen svarer Sven Magnus Carlsens påstander her.

I et nyhetsbrev skriver Ammehjelpen:

«Mødre og gravide som har fått opplysninger om at amming er bra for barnets helse, blir i villrede etter et slikt medieoppslag. Mange mødre kjemper hardt for å få til ammingen, og med god hjelp kommer de fleste over kneika og får til en god ammeperiode. Disse kvinnene må ikke få inntrykk av at de har kjempet forgjeves! En stor overvekt av studier viser at amming har positiv effekt på barnet, og for mors egen helse og velbefinnende.

Ammehjelpen har allerede fått henvendelser fra mødre som har sett dette innslaget. Hvem skal man tro på? (…) Det er kommet e-poster fra mødre til Ammehjelpen som ber oss bekrefte at de ikke har strevd forgjeves med å få til ammingen. Ammehjelpen støtter seg på god og seriøs forskning som stadig viser fordelene ved amming, både for mor og barn. Vår oppfordring går til alle dere som føler dere provosert: Send e-post til NRK Dagsrevyen, info@nrk.no og gi tilbakemelding på vinklingen av innslaget. Ammehjelpen støtter dere!»

Vi slenger oss på denne oppfordringen, ta kontakt med NRK (trondelag@nrk.no og info@nrk.no) og gjerne forskeren Carlsen også.

Lenker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *